{How To} Unlock Facebook In Office or School


Kali ni nak kongsi pasal cara-cara nak unlock Facebook Website di mana2 sahaja tempat yang block page tuh. Sekarang makin banyak office, sekolah & kolej yang block Facebook website dengan Firewall. Aku pun tak faham la kenapa diorang block, GILE ke hape?

They really don’t understand we learn more by playing games on facebook than studying from the books, We feel recharged & hence work harder when we play games on facebook. Tapi administrator GILE tuh tak faham semua ni,

So, inilah caranya nak bypass firewall tuh.


[cara 1] Mula2 pergi kat site ni http://hidemyass.com

Tulislah http://facebook.com kat kotak tuh

Tekan enter, then poof korang dah boleh layan facebook skarang..

[cara 2] Kalau cara 1 tidak berhasil, korang boleh guna cara nih plak

bukak google translate, http://translate.google.com

Tulis http://facebook.com kat kotak sebelah kiri.

Klik link kat sebelah kanan tuh pulak. Kaler biru tuh la!


Sekarang, 

tekan logo facebook tuh atau text yang ade tulis go to facebook.com..



Sekarang, leh bukak Facebook semula tanpa masalah... YAY!





Ulasan

  1. wehhh bgus nyer bnder nih..
    hahaha nk bookmark lah xD

    BalasPadam

Catat Ulasan

Catatan popular daripada blog ini

DxWnd [ Run fullscreen program in windowed mode ]